Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 100 mililitrow
cukier 120 gram
gruszki 500 miękkie

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet gruszkowy

Z gruszek usuń pestki. Z cukru i wody przygotuj syrop, jeżeli używasz gruszek w zalewie, to syrop masz już gotowy. Syrop zagotuj i zalej nim gruszki. Całość zmiksuj i przelej do miski. Wstaw do zamrażalnika i co jakiś czas (co 15-30 minut), gdy sorbet zacznie twardnieć przy brzegach miski, wymieszaj go lub ponownie zmiksuj. W ten sam sposób możesz przygotować inne sorbety z owoców: moreli, gruszek, brzoskwiń, czy czarnych porzeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.03.2012 08:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak