Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z Lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 lyzki
cynamon
sok z pomarańczy 1 sztuki
rum
lody bakaliowe
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z Lodami

3 banany
3 duże łyżki cukru (najlepiej brązowego)
1/4 kostki masła
cynamon
sok z 1 pomarańczy
rum (lub inny alkohol)
lody bakaliowe

Masło rozpuścić, dodać cukier, wymieszać razem, wyłożyć na patelni banany przekrojone wzdłuż i przekrojone na pół, stroną przekrojoną do dołu, zalać to szybciutko sokiem z pomarańczy, smażyć razem chwilkę aż banany będą miękkie, najlepiej smażyć z dwóch stron, posypać banany cynamonem, nie żałować Pod koniec smażenia zalewamy wszystko alkoholem, tak ok 10 ml i podpalamy, kiedy płomień zgaśnie wykładamy po 4 kawałki bananów na talerzyk, na to gałka lodów i zalewamy to sosem z patelni (mm, on jest najlepszy) i szybciutko jemy, gwarantuję miłe doznania podniebienia ^^

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 04.08.2010 18:02
minam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak