Sposób przygotowania

1. Do grama do gotowania ryb wlać zimną wodę do wysokości 1/2.Dodać 2 łyżki soli,12 ziaren pieprzu i listki laurowe ,a\talarki cebuli i ocet.
2. Rybę ułożyć na kratce i wstawić do garnka.Całość doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia,przykryć,odstawić na 3 godziny.
3. Z wywaru wyjąć kratkę z rybą.Z ryby usunąć ości i skórę.Przykryć folią i odstawić na godzinę do lodówki.Ochłodzony filet przełożyć na półmisek.
4. Majonez wymieszać z posiekanym koperkiem.Równomiernie posmarować łososia.Żelatynę rozpuścić w 1/2 l.przecedzonego wywaru z ryby.Na rybie ułożyć cienkie plasterki ogórka tak,aby jeden zachodził na drugi,imitując rybią łuskę.Całość posmarować tężejącą galaretką.Ponownie wstawić do lodówki.Udekorować koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !