Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsno-ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe pieczone 35 dag
jajko 3 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
słodko - pikantny sos chili 3 łyżki
liście sałaty 4 sztuki
sos chili 3 z limonką
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsno-ziemniaczana

Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać drobno. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Mięso pieczone (może być z obiadu jak nam zostało) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodać słodko-pikantny sos chili oraz sos chili z limonką i kolendrą, wymieszać sałatkę. Wstawić do lodówki na godzinę. Podawać na liściach sałaty.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.10.2016 16:24
Smaczna sałatka.
Kikiriki 22.04.2012 18:01
super
madzialena19 19.04.2012 23:28
smaczna sałatka
jeta72 26.03.2012 12:27
pyszna
Marzena34 21.03.2012 19:05
efektowna i na pewno smaczna
AGNIESZKA103 21.03.2012 08:56
rewelacja
freekate 18.03.2012 08:46
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak