Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 25 dag
budyń waniliowy 1 opakowanie
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 15 dag
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
olej 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem

Budyń przygotować w mniejszej ilości mleka niż zwykle ( ok 300-350 ml) z dwoma łyżkami cukru- wystudzić.
Suche składniki wymieszać w jednej misce, a w drugiej rozmącić jajka z olejem i mlekiem.
Mokrą masę wlać do suchej- wymieszać.
Nakłądać porcjami do foremek- dodać łyżeczkę budyniu- i przykryć znów masą.

Piec ok 20- 25 min w temp 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 22.10.2012 20:11
pyszne
gusia1000 07.08.2012 19:51
Pyszność.
Kasiax18 17.07.2012 14:18
extra
kasienka23 24.06.2012 21:39
pycha
kasienka23 24.06.2012 21:39
pycha
Margo1 17.06.2012 09:18
smaczne są
Ela15 05.06.2012 19:57
pycha
Kuchareczka2 26.05.2012 10:08
znakomite
dorotka0000025 08.05.2012 14:00
pycha
fictor123 25.04.2012 08:49
pycha
Wacław 02.04.2012 09:04
pyszna !!!
Natalia40 09.03.2012 15:00
fajne
1j1o1l1a1 08.03.2012 17:21
pyszne :)
anja3107 08.03.2012 16:14
mniam
halina17 08.03.2012 16:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak