Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek mascarpone na zimno

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mascarpone 25 dag
ser śmietankowy 35 dag
czekolada biała 1 tabliczka
maślanka 1 łyżka
mandarynki kilka szt
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 1-2 łyżeczki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek mascarpone na zimno

Serki miksujemy ze sobą- dodajemy cukier waniliowy, maślankę i rozpuszczoną letnią czekoladę- miksujemy.
Następnie dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i cząstki mandarynek- delikatnie mieszamy.
Masę wlewamy do formy i wstawiamy całośc na minimum kilka godzin na najchłodniejszą półkę w lodówce.
Schłodzony, zwarty serniczek dekorujemy mleczną czekoladą i mandaarynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.10.2013 09:32
ależ on smacznie wygląda :)
smerfetka79 27.06.2012 19:39
jak jest mascarpone to musi być pychotka:)
ankaryba 11.05.2012 12:02
pychotka!!!
haniaa 06.05.2012 10:31
hmm ciekawe :)
caralajna 05.04.2012 19:41
wow, arcydzieło :)
MAR3STA 09.03.2012 21:57
dla mnie bomba
staropolanka5 08.03.2012 22:52
ładnie podany
iziona 08.03.2012 16:06
Cudny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak