Sposób przygotowania

Przygotowywujemy naczynie, w którym zajduje się zimna woda i wrzucamy do niej filety. Moczymy je, ma to na celu uzsykanie takiego ich smaku by nie był słone. Trudno jest mi określić jak długo je solić, gdyż zapewne jak sami wecie są różne śledzie o róznym stopniu "nasolenia". dlatego po prostu tzreba je po jakimś czasie sprobować. Najlepiej wodę np co 2 h zmniec, czy co 3. Nastepnie takie slezi odsączamy z wody i kroimy w kawałki, jaka wielkosc ktos preferuje. Tak przygotowane sledzie wrzucamy do wiaderka, skraplamy je wyciśniętym sokiem z cytryny (1sztuka) i octem. Dosypujemy pieprz , dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie. Cebule obieramy, ktoimy w kostkę. Mieszamy ze sledziami. Na sa koniec śledzie zalewamy olejem, musza byc w pełni zakryte. Zamykamy je i odstawiamy do lodóki na 1-2 dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pieknie sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !