Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba z wędzonej makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzona makrela 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
jaja 4 sztuki
ostra musztarda 2 łyżki
majonez 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Pasta do chleba z wędzonej makreli foto
2
Jajka myjemy, gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 2 - Pasta do chleba z wędzonej makreli foto
3
Cebulę i czosnek obrać i umyć, podobnie jak makrelę i jajka zmielić.
Krok 3 - Pasta do chleba z wędzonej makreli foto
4
Dodać majonez i musztardę. Przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 4 - Pasta do chleba z wędzonej makreli foto
5
Wymieszać ze sobą. Podawać z pieczywem.
Krok 5 - Pasta do chleba z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.12.2012 12:40
Lubię taką pastę na chlebek.
Anna138 15.08.2012 00:39
pyszna
barbara11561 08.07.2012 01:32
świetna
Seba 31.05.2012 09:58
pycha
IKrakowianka 12.04.2012 22:01
idealna do pieczywa
MAR3STA 31.03.2012 18:22
lubię taką pastę
mela25 22.03.2012 08:05
ale pyszne :)
Motorek 13.03.2012 10:46
pycha
Anna146 09.03.2012 07:09
fajny pomysł do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak