Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
cebula biała 1/2 szt
jabłko kwaśne 1 szt
sok z połówki cytryny
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona w/g uznania
jogurt naturalny 2 łyżki
papryka po 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę i pozostałe warzywa dokładnie umyć,cebulę i jabłko obrać.Kapustę cienko poszatkować,paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę,.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
2
jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach,skropić sokiem z cytryny.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
3
Połączyć wszystkie składniki,posolić,przyprawić świeżo zmielonym pieprzem,odrobiną cukru i sokiem z cytryny.Wymieszać.Dodać majonez ,lub jogurt naturalny,jeszcze raz wymieszać,
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
4
posypać obficie zieloną pietruszką.Surówkę przygotować bezpośrednio przed podaniem.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 08.03.2012 13:00
smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak