Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z serka maskarpone i amaretto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 gram
cukier kryształ 100 gram
śmietana 30% 150 gram
migdały mielone 4 łyżki
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z serka maskarpone i amaretto

Ciasteczka amaretto pokruszyć/zostawić kilka do ozdoby/i wymieszać z migdałami.Ubić na sztywno śmietanę.Mascarpone ubić z cukrem na puszystą masę i delikatnie połączyć z bitą śmietaną.Jeśli ktoś woli może zastąpić śmietanę ubitymi żółtkami,a w wersji odchudzonej zwykłym jogurtem. Przygotować szklaneczki,do których nakładać warstwami pokruszone ciastka i krem.Każdą warstwę ciastek skropić delikatnie likierem amaretto.Można również dodać nieco alkoholu do kremu.Na wierzchu każdego deseru ułożyć po kilka całych herbatników i udekorować płynną/zimną/czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.03.2012 20:17
super
Renata22 12.03.2012 17:25
bardzo ładnie wyglada
Kamila/kami007 08.03.2012 14:41
mmmm
paulisia_elk 08.03.2012 13:47
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak