Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
ocet 1 lyzka
olej 6 lyzek
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka ziemniaczna 2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna palma 25 dag
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puszek

Masło utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jaja. Do utartej masy wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia.

Następnie wlać olej i na końcu ocet. Dokładnie wymieszać odlozyc troszkę ciasta na osobna miseczkę zmieszać to z kakaem. Pozoslae ciasto (biale) wlac do formy a na wierzch wylac kakaowe ciasto. Forma musi byc wysmarowana tłuszczem i wysypana tartą bułką. Piec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 40 minut. Upieczoną babkę można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 25.05.2011 09:05
pycha
iwona332 05.12.2010 00:27
super
cukiereczek 09.08.2010 07:54
Też taką lubię szybka i bobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak