Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 porcja
włoszczyzna 1 pęczek
kalafior 1 sztuka mała
ziemniaki 30 dag
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa kalafiorowa

Mięso myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Po około 30 minutach dodajemy pokrojone warzywa( oprócz kalafiora). I całość gotujemy. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je i kroimy na kawałki, przekładamy z powrotem do zupy. Następnie dodajemy różyczki kalafiora. Całość gotujemy z kostką bulionową. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.09.2012 16:48
Też taką lubię
Katarzyna/kate1980 12.04.2012 21:23
superowa
Katarzyna/kate1980 12.04.2012 21:23
superowa
Norgiusz 05.04.2012 08:04
mniam
Kasiax18 09.03.2012 21:00
pycha
Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:27
super
Iwusia 08.03.2012 22:35
smakowita ta Twoja zupka
Urszula5 08.03.2012 18:21
bardzo lubie zupy zwłaszcza kalafiorową
agnieszka137 08.03.2012 13:09
uwielbiam kalafiorową:)
novita26 08.03.2012 11:51
mniam mnima
novita26 08.03.2012 11:51
mniam mnima
novita26 08.03.2012 11:51
mniam mnima
novita26 08.03.2012 11:51
mniam mnima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak