Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
likier brzoskiwiniowy
galaretka brzoskwiniowa
śmietana 18-procentowa
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy

Biszkopty nasączamy lekko syropem z brzoskwiń wymieszanym z likierem brzoskwiniowym i układamy na spodzie pucharków.(można wyłożyć na nie niewielka ilość zmiksowanych brzoskwiń). Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy z rozpuszczoną uprzednio i ostudzoną żelatyną. Całość wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do ostygnięcia. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu i ostudzoną wylewamy na zastygłą masę śmietanową. Wstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.07.2014 08:39
bardzo dobry deser
Kuchenka 25.02.2014 17:52
pyszny deser
KOBRA 08.06.2012 21:55
pycha
Kamila/kami007 08.03.2012 14:41
mniam
Bozena4 08.03.2012 11:09
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak