Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapustka na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
marchewka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz kulki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapustka na ciepło

Kapustę kiszona gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego,pieprzu i liscia laurowego . Pod koniec gotowania dodajemy starta na tarce marchewkę mieszamy i jeszcze gotujemy aż marchewka zmięknie .Po ugotowaniu odcedzamy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę ,dodajemy przecier pomidorowy mieszamy .dodajemy kapustę .Mieszamy .Doprawiamy przyprawa uniwersalną do smaku i wyciśniętym czosnkiem . Smażymy wszystko jeszcze troszkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 08.03.2012 08:27
niezly pomysl na chuda wersje bigosu na szybko:)
iwa643 08.03.2012 07:33
na drugie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak