Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi kurczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kajzerka 1 szt
piwerś z kurczaka z skórą 2 szt
przytprawa do drobiu
oliwa
sól
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
soser 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi kurczka

Kroki postępowania

1
Do miesa mielonego dodajemy odsączoną ,wcześniej namoczona bułkę kajzerkę ,obraną posiekaną cebulę ,sól,wyciśnięty czosnek i przyprawę do mięsa mielonego .Mieszamy dokładnie masę .Odstawiamy
Krok 1 - Nadziewane piersi kurczka foto
2
Z kurczaka wycinamy pierś razem z skórą .Chodzi o to żeby wyciąć wraz z skórą ,której musi być więcej ściągamy ją aż do rozpoczęcia udka . Skóry ma być dwa razy więcej niż piersi .
Wycięta pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso tez w kieszonce .Do kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .
Krok 2 - Nadziewane piersi kurczka foto
3
Po upieczeniu pierś kroimy w plastry i polewamy powstałym sosem .
Krok 3 - Nadziewane piersi kurczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 18.04.2012 11:17
świetnie wyglądają
paulisia_elk 08.03.2012 13:49
świetny pomysł
agnieszka137 08.03.2012 13:02
wygląda pysznie
gosia47-47 08.03.2012 07:56
mniam
iwa643 08.03.2012 07:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak