Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój migdałowo-selerowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 2 szt
mleko migdałowe 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Napój migdałowo-selerowy

Jeśli dysponujemy sokowirówką wystarczy łodygi selera wraz z liśćmi/tylko kilka/ włożyć do niej i zrobić sok,a potem tylko połączyć z mlekiem.


Mój napój zrobiony jest w melakserze. Zmiksowałam warzywo/ pozbawione włókien"/ z mlekiem migdałowym do uzyskania jednolitego płynu./nie przecedzałam/
Jeśli napój wyda nam się mdły można doprawić go do smaku dowolną przyprawą ziołową, nie dodajemy ani soli, ani cukru.
Mleko migdałowe można przygotować samemu/to oddzielny przepis/miksując namoczone migdały z odpowiednią ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 19.03.2015 20:51
napój super
Megi 19.10.2012 07:53
pycha
Megi 19.10.2012 07:53
pycha
Megi 01.10.2012 14:29
super!
Cukiereczek13 01.05.2012 11:24
super :-)
Monika111 08.03.2012 08:45
lubie takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak