Sposób przygotowania

Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. W dużym garnku zagotować wodę z cukrem, solą ,octem. Dodać paprykę i cebulę, gotować 10 min. Dodać buraki i gotować jeszcze 5 min. Gorące nakładać do słoików i zakręcać. Gdy ostygną pasteryzować 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię bardzo podobnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajny sposób
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    robię podobne-polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Właśnie dziś zamierzam zrobić zapasy takich pysznych buraczków na zimę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !