Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa marshmallows

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pianki Marshmallows 90 gram
woda 2 łyżki
cukier puder 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Masa marshmallows

Pianki rozpuszczam w kąpieli wodnej. W tym celu do większego garnka nalewam gorącą wodą, na nim ustawiam rondelek lub naczynie z piankami, dodaję do nich ciepłą wodę i mieszam od czasu do czasu aż się rozpuszczą. Do rozpuszczonych pianek wsypuję trochę przesianego cukru pudru i dokładnie mieszam. Następnie przekładam na blat i zagniatam stopniowo dodając cukier puder. Z masy formuję dowolne kształty - u mnie wstążka z kokardką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.04.2012 14:12
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak