Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki w Piwnym Cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 6-8 szt
olej do smażenia
piwa 1 szklanka
jaja 2 szt
mąki 1 i 1/2 szklanka
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki w Piwnym Cieście

Z piwa, jaj, mąki, wegety i soli przygotować ciasto o konsystencji gęściejszej niż ciasto na naleśniki. Następnie Pokroić pomidory na grube plasterki, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawać z sosem cebulowym lub jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 26.07.2010 16:47
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak