Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
jajko 8 sztuk
twaróg 1 kg
cukier wanilinowy 1 paczka
śmietana kremówka 200 ml
budyń 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Masa serowa

Ser twarogowy mielimy najlepiej trzykrotnie. Kolejno ucieramy żółtka z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszysta mase. Dodajemy ser twarogowy zmielony, kremówke oraz budynie waniliowe w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy, by skladniki nam sie połączyły. Możemy dodac bakalie, np. rodzynki. Mase serowe przelewamy na ciasto kruche lub biszkopty i pieczemy ok 70 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak