Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
śliwki suszona 15 dag
cebula 1 sztuk
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone ze śliwkami

Umyć i odsączyć śliwki. Żeberka pokroić na porcje, umyć, lekko obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu, przełożyć do płaskiego rondla. Dodać posiekana cebulę, śliwki, kminek, posolić i oprószyć pieprzem. Podlać niepełną szklanka wody i dusic na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Wyłożyć żeberka na półmisek, obłożyć śliwkami. Sos doprawić do smaku i podać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak