Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z keczupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 2 kg
cebula 0,5 kg
jajko 3 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 kg
keczup pikantny 5 słoiczków
woda 1,5 litra
mąka 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z keczupem

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Rybę oczyścić, obtoczyć w jajku, bułce tartej i mące ,smażyć. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami rybę, cebulę i tak na przemian. Przygotowane ryby zalać gorącą zalewą, pozostawić na godzinę. Doprawić do smaku. Zalewa: keczup rozmieszać z przegotowana wodą i odstawić na 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak