Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa nr 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1 łyżka
margaryna Kasia 1/4 kostki
cukier puder 3 łyżki
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa nr 2

Margarynę rozpuszczamy razem z wodą lub mlekiem na małym gazie (pilnujemy żeby się za bardzo nie gotowała, ale rozpuszczała powoli) po czym dodajemy cukier puder i kakao Chwilę trzymamy jeszcze na ogniu cały czas mieszając Zdejmujemy z ognia i mieszamy cały czas aż masa lekko się przestudzi i wylewamy na ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 24.11.2013 22:57
super do dekorowania
mariel78 14.11.2012 07:13
super
bartek8585 25.07.2012 20:58
idealna do dekorowania cist np. pierników
maciek7 25.03.2012 20:37
super
ilka_86 12.11.2011 19:38
ekstra
iwona332 01.06.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak