Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik z pieczeni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
woda 2 szklanki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sosik z pieczeni

Kroki postępowania

1
pozostałości po pieczeni pieczonej na brytfannie lub patelni (żaroodporne naczynie może pęknąć ) wstawiamy na małym ogniu
Krok 1 - sosik z pieczeni foto
2
gdy tylko zacznie skwierczeć podlewamy odrobiną wody i znowu pieczemy. Robimy tak aż zrobi się ładny brąz uważamy aby się nie spaliło
Krok 2 - sosik z pieczeni foto
3
Następnie zalewamy wodą i gotujemy kilka minut.
Krok 3 - sosik z pieczeni foto
4
Przelewamy przez sitko. Gotujemy i dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i zahartowaną. Chwilę gotujemy w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Krok 4 - sosik z pieczeni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.11.2013 11:08
smaczny sosik
Seba 03.12.2012 09:31
smaczny
Ewelina47 05.09.2012 20:44
rewelacyjny sosik
Robert10 21.07.2012 14:53
aż ślinka leci
Łukasz15 21.05.2012 09:20
pycha
misia53 12.03.2012 15:34
o taki sosik jest pyszny
irenka 07.03.2012 21:26
super sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak