Sposób przygotowania

Karczek dokładnie umyć i osuszyć papierem kuchennym. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z paprykami, cukrem, majerankiem, tymiankiem, przyprawą Grill ziołowy, solą, pieprzem i dolać oleju, dokładnie wymieszać na dosyć gęstą marynatę.
Mięso dokładnie z każdej strony natrzeć powstałą pastą i wstawić do lodówki na 1,5- 2 godziny.
Zamarynowany karczek wyjąć z lodówki, dodać pokrojone na 8mki cebule, listki laurowe i ziele angielskie i na bardzo dużym ogniu smażymy do zrumienienia z każdej strony.
Następnie przekładamy do nagrzanego do 180°C i pieczemy 1,5 godziny pod przykryciem. W tym czasie mięso stanie się niezwykle kruche i soczyste, a cebula pięknie się skarmelizuje i nada mięsu niezwykły aromat i smak.
Proponuję podawać z ziemniakami i surówką, można również spróbować z chrzanem i chlebem,
w obu tych wariantach smakuje rewelacyjnie.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie pyszności:0
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    z chrzanem w sam raz jak dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    z chrzanem rewelacja, polecam :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !