Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i trzemy na tarce. Do utartych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz i pieprz ziołowy oraz majeranek. Mieszamy składniki. Całość powinna mieć konsystencję ciasta na placki ziemniaczane. Masę dzielimy na trzy części. Z każdej smażymy jeden duży placek. Ostatni z nich smażymy z jednej strony, odwracamy, patelnię ściągamy z ognia. Na wierzchu częściowo usmażonego placka układamy połowę wytrybowanego i rozdrobnionego mięsa z udek, posypujemy połową startego żółtego sera, przykrywamy drugim plackiem. Układamy resztę mięsa i posypujemy drugą częścią startego sera, przykrywamy ostatnim plackiem. Patelnię ustawiamy z powrotem na ogniu i smażymy pod przykryciem, aż ser się roztopi, a spodni placek dosmaży.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    ale fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    Wspaniale wyglądają, aż chce się jeść :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyszne na pewno !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !