Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 2 szklanki
drożdży 12 dag
jajek 5 sztuk
masło nie cała paczka
zimne mleko 2 szklanki
mąki 1 kg
zapach
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe bez wyrabiania

Do garnka wsypać nie całe 2 szklanki cukru, 12 dag drożdży ( drożdże pokruszyć) , 5 całych jaj, nie całą paczkę masła ( rozdrobnić nożem) na to wlać 2 szklanki zimnego mleka. Po nalaniu mleka lekko zamieszać tak aby składniki się połączyły. Zostawić na 8 - 9 godzin. Potem wsypać mąkę , szczyptę soli i zapach. Wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na blachę . Można dać owoce i zrobić kruszonkę z masła , cukru i mąki. Upiec 45 - 50 min w temp. 180 st C.

PORCJA NA DWIE BLASZKI LUB JEDNĄ DUŻĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.05.2012 19:15
super
Iwusia 17.01.2012 23:02
piękne ciacho wyszło
kotlet 04.03.2011 23:21
pyszności
Kate131 19.02.2011 09:21
fajne
stokrotka 25.12.2010 12:34
niezłe
IlonaAlbertos 19.12.2010 21:52
Wygląda smakowicie.
IZABELA29 06.08.2010 10:26
łatwe w zrobieniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak