Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z szynki nadziewana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 2 kg
pieczarki 30 dek
ser żółty 20 dek
cebula 1 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól zmiękczająca

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z szynki nadziewana

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i wycinamy w nim kieszeń
Krok 1 - pieczeń z szynki nadziewana foto
2
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy z posiekaną cebulą do momentu całkowitego odparowania, doprawiamy do smaku, studzimy i mieszamy z startym serem
Krok 2 - pieczeń z szynki nadziewana foto
3
Masą pieczarkową napełniamy kieszeń w mięsie , spinamy wykałaczkami lub zszywamy
Krok 3 - pieczeń z szynki nadziewana foto
4
Całość posypujemy solą zmiękczającą i przyprawami odstawiamy na noc do lodówki
Krok 4 - pieczeń z szynki nadziewana foto
5
pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 2,5 godziny
Krok 5 - pieczeń z szynki nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.11.2012 17:13
znakomita
Krystyna32 10.09.2012 08:52
pycha
IZABELA29 31.07.2012 09:30
doskonałe
ben-ka 31.07.2012 08:39
uwielbiam pieczone mięsko.
Wacław 22.06.2012 20:01
smaczne
Anna152 17.06.2012 08:13
super
anemon 24.05.2012 06:34
Bardzo apetycznie nadziana pieczeń.
kasienka23 08.05.2012 22:02
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak