Sposób przygotowania

Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Gdy zmięknie nadmiar wody odcedzamy,trochę zostawiając. Wsypujemy trochę mąki,by wchłonęła wodę oraz dajemy masło i mieszamy dopóki się nie roztopi. Dodajemy groszek i mieszamy. Pycha!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moja rada, jeśli można, nie wlewać tyle wody żeby było trzeba ja odlewać - wystarczy kilka łyżek i dodać masło od razu na początku - marchewka jest wtedy smaczniejsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moja rada, jeśli można, nie wlewać tyle wody żeby było trzeba ja odlewać - wystarczy kilka łyżek i dodać masło od razu na początku - marchewka jest wtedy smaczniejsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Kiedyś dałam zbyt mało wody i spaliłam.... od tamtej pory raczej daję więcej,jednak nie tyle by marchew była zanurzona. Lubię gdy jest dużo masła :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też mi się tak kiedyś zdarzyło :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Gotuję podobnie.... i zachęcam innych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    bardzo smaczne mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    TEŻ BARDZO TAKĄ LUBIĘ :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !