Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, gdy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną kiełbasę i cebulę i podsmażamy aż się zeszkli.

Ziemniaki, 2 cebule i czosnek mielimy w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce.

Dodajemy, jajka, mąkę, dobrze doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Dodajemy przesmażony boczek z kiełbasą, mieszamy a następnie przekładamy masę ziemniaczaną do naczynia wysmarowanego olejem. Na wierzchu robimy nożem kratkę.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 1 godzinę. Pieczemy aż wierzch będzie bardzo złocisty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smakuje jak pasztet!jest extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !