Sposób przygotowania

Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką po całej jej powierzchni.

Następnie wsadzamy do garnka, zalewamy 1 l wody.

Dodajemy liść laurowy i 1/2 łyżeczki majeranku.

Gotujemy około 20 minut.



Po ugotowaniu wyciągamy i suszymy.

W rondlu lub na patelni rozpuszczamy margarynę.

Cebule kroimy w piórka, a czosnek zgniatamy nożem.

Na rozpuszczoną margarynę kładziemy kiełbasę.

Smażymy z obu stron posypując mieloną papryką i 1 łyżką majeranku.

Dorzucamy cebulę i czosnek.

Po chwili podlewamy piwem i razem gotujemy około 15 minut.

Podajemy z musztardą lub np. chrzanem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    uwielbiam białą kiełbaskę pieczoną
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna kiełbaska!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobię taka na Wielkanoc
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Warto wypróbować Twój pomysł, kiełbasa wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wygląda niesamowicie i na pewno tak samo smakuje !
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy pomysł, warto spróbować
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    aż ślinka cieknie na sam widok
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smakowicie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejna kiełbasa będzie w piwie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna kiełbaska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna kielbaska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Podoba mi się taki sposób przygotowania białej kiełbaski.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Musi być pyszna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !