Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa tortilla z fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe szparagi 1/2 kg
ser feta 20 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
mięta 2 gałązki
czosnek ząbki 1 szt
olej
jajko 5 szt
sól do smaku
ziemniaki
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa tortilla z fetą

Ziemniaki pokroić w plastry, smażyć na oleju ok. 10 min, Szparagi obrać, usunąć włókniste końcówki i pokroić ukośnie na kawałki dł. 5 cm. Smażyć na odrobinie oleju, ok. 10 min na małym ogniu. Fetę pokroić w kosteczkę. Zioła umyć, osuszyć i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Ziemniaki i szparagi wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać czosnek i cebulę. Jajka rozkłócić, doprawić solą i pieprzem. Zioła i ser wymieszać z masą w naczyniu, posypać ostrą papryką, doprawić i zalać jajkami. Piec ok. 15 min w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.09.2013 22:57
wygląda idealnie!
caralajna 14.12.2012 10:42
apetyczne, lubię szparagi
joanna43 27.04.2012 09:55
oj musi smakować
Aga20 07.03.2012 15:58
To musi być dobre!
Monika111 07.03.2012 15:34
Właśnie myślałam o szparagach....mniam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak