Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na kapuście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
kapusta kiszona 2 garści
smalec kilka łyżek
cebula 1-2 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
majeranek
mąka 2-3 łyżki
kapusta biała 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na kapuście

Żeberka nacieramy przyprawami i odstawiamy na bok.
Obie kapusty szatkujemy- gotujemy kilka minut- mieszqmy z posiekaną cebulą- przyprawiamy.
Żeberka obtaczamy w mące a następnie podsmażamy na odrobinie smalcu na złoty kolor.
Kapustę i żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego- polewamy roztopionym smalcem i zapiekamy około 1,5- 2 godz w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.04.2013 08:36
bardzo smaczne :-)
Rybciia 12.08.2012 18:22
super!!!
Angelika10 06.05.2012 00:26
Super,pyszne.
MAR3STA 09.03.2012 21:58
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak