Sposób przygotowania

Obierz włoszczyznę i cebule, potnij na kawałki. Mięso umyj, pokrój, włóż do garnka. Dodaj warzywa oraz przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Zagotuj, zbierając powstającą na powierzchni pianę. Płomień zmniejsz, gotuj pod przykryciem do miękkości. Z wywaru wyjmij wieprzowinę i warzywa. Boczek i kiełbasę pokrój włóż do zupy. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj 30 minut. Wyjmij boczek oraz kiełbasę. Do wywaru wlej zakwas na barszcz biały. Przypraw sola, pieprzem i majerankiem. Zagotuj. Do gorącej zupy wlej śmietanę. Barszcz rozlej na talerze. Do każdej porcji włóż kawałki kiełbasy i boczku oraz pokrojone na ćwiartki jajka

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !