Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁY BARSZCZ Z JAJKIEM ORAZ BIAŁĄ KIEŁBASĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
wędzony boczek 20 dag
kiełbasa biała 20 dag
włoszczyzna 1 szt
cebula 2 szt
śmietana 2/3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
ząbek czosnku 3 szt
majeranek do smkau
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 sz

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁY BARSZCZ Z JAJKIEM ORAZ BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Obierz włoszczyznę i cebule, potnij na kawałki. Mięso umyj, pokrój, włóż do garnka. Dodaj warzywa oraz przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Zagotuj, zbierając powstającą na powierzchni pianę. Płomień zmniejsz, gotuj pod przykryciem do miękkości. Z wywaru wyjmij wieprzowinę i warzywa. Boczek i kiełbasę pokrój włóż do zupy. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj 30 minut. Wyjmij boczek oraz kiełbasę. Do wywaru wlej zakwas na barszcz biały. Przypraw sola, pieprzem i majerankiem. Zagotuj. Do gorącej zupy wlej śmietanę. Barszcz rozlej na talerze. Do każdej porcji włóż kawałki kiełbasy i boczku oraz pokrojone na ćwiartki jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 15.05.2012 13:58
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak