Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GÓRALSKA KWAŚNICA GOTOWANA NA WĘDZONCE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 20 dag
kiełbasa wędzona 20 dag
sok z kapusty 1 szkl
włoszczyzna 1 szt
grzyby suszone 4 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 4 szt
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 7 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 szt
kapusta biała 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: GÓRALSKA KWAŚNICA GOTOWANA NA WĘDZONCE

Grzyby namocz w szklance zimnej wody. Żeberka opłucz, razem z kiełbasa pokrój na porcje. Oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej. Włóż żeberka i kiełbasę, dolej 1,5 l wrzątku. Dołóż kapustę, wlej sok. Zagotuj. Włoszczyznę oczyść, umyj razem z cebulą pokrój w grubą kostkę. Warzywa wrzuć do garnka z żeberkami i kapustą. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj pod przykryciem około 50 minut. Grzyby ugotuj pokrój z wywarem dodaj do zupy. Ziemniaki obierz pokrój w kostkę ugotuj osobno w posolonej wodzie Dodaj do zupy 15 minut przed końcem gotowania. Dopraw roztartym czosnkiem, majerankiem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak