Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie przez kilka godzin,gotować kilka minut osączyć po czym posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Z oczyszczonych udek zdjąć skórę i oddzielić mięso od kości (skórek nie wyrzucać). Mięso zmielić przez maszynkę,dodać cebulę wcześniej podsmażoną,pokrojone w kostkę jajko,grzyby,przyprawy oraz zioła. Wyrobić na jednolitą masę. tak przygotowanym farszem nadziać skórę, obsmażyć na patelni na złoty kolor. Kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40minut w 180 stopniach. Włoszczyznę pokroić w cienkie paski i podsmażyć na oleju,dodac śmietanę i przyprawić solą oraz pieprzem. Podawać na gorąco.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !