Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dkg
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
udka z kurczaka 4 szt
sól, pieprz do smaku
włoszczyzna opakowanie
śmietana 22% 50 ml
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka

Grzyby namoczyć w wodzie przez kilka godzin,gotować kilka minut osączyć po czym posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Z oczyszczonych udek zdjąć skórę i oddzielić mięso od kości (skórek nie wyrzucać). Mięso zmielić przez maszynkę,dodać cebulę wcześniej podsmażoną,pokrojone w kostkę jajko,grzyby,przyprawy oraz zioła. Wyrobić na jednolitą masę. tak przygotowanym farszem nadziać skórę, obsmażyć na patelni na złoty kolor. Kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40minut w 180 stopniach. Włoszczyznę pokroić w cienkie paski i podsmażyć na oleju,dodac śmietanę i przyprawić solą oraz pieprzem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 18.07.2012 08:56
świetne
Kuchareczka2 23.05.2012 09:04
palce liżać
Katarzyna56 26.04.2012 16:59
Mniam:o)
tomek18 29.03.2012 08:12
pyszne
anja3107 07.03.2012 11:35
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak