Sposób przygotowania

Krok 1 / 9

Imbir obrać i zetrzeć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Warzywa umyć i osuszyć. Dymkę posiekać razem z całym szczypiorem. Kapustę pokroić wzdłuż na paseczki, po czym pokroić w kosteczkę. Chili oczyścić z nasion i drobno pokroić.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Uwielbiam takie smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Tutaj link to przepisu na ciasto na pierożki: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/211226/ciasto-na-gyoza.html Jeśli widzę danie, którego przygotowanie jest prostsze od wymowy nazwy to ocena może być tylko jedna. Z tak opracowanym przepisem wykonanie takich orientalnych pierożków wydaje się być banalnie proste. Mroziłaś kiedyś takie pierożki podobnie jak pierogi? W jaki sposób je zachować na dłużej? Chciałbym zrobić większą ilość na zaś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Niestety nie mroziłam i powiem szczerze - nie wiem jak to ciasto się zachowa. Niedługo będę robiła na spotkanie ze znajomymi, więc zamrożę jednego pierożka. Zjem mniej... trudno ;). Zobaczę. Ale to za jakiś czas dopiero.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !