Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
miód 1 szkl
cukier 1 szkl
wódka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa z miodem

Owoce umyć dokładnie. Oczyścić z nasion i przekroić na ósemki. Zalać wódką i zamknąć w szczelnym słoiku na około miesiąc. Od czasu do czasu potrząsnąć słoikiem. Po tym czasie zlać powstały sok do butelki. A pozostałe owoce zasypać cukrem. Pozostawić na około 2 tygodnie. Uzyskane soki połączyć ze sobą i dodać do tego miód. Odstawić ponownie na około 2 tygodnie. Po czym przefiltrować, rozlać do butelek i pozostawić na kolejne 3 miesiące, aby pigwówka dojrzała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.03.2013 22:36
super taki alkohol
Poison1988 16.12.2012 00:46
świetna!
Emiliozo 19.03.2012 07:52
zima niezastąpione
Dorota59 12.03.2012 04:55
chętnie spróbowałabym
1j1o1l1a1 07.03.2012 16:14
nie piję alkoholu, ale ten przepis zwrócił moja uwagę :)
Magdalena67 07.03.2012 11:03
smaki jesieni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak