Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa- najlepsza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pomidory całe z puszki 6 puszek
makaron tagliatelle pom- bazyl 1 op
ziela angielskiego Prymat 3
sól
pieprz
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa- najlepsza

Do garnka o grubym dnie wlewamy zawartość puszek- jedna puszka 400g. Każdą puszkę napełniamy do połowy wodą, przepłukujemy i wlewamy resztę do garnka.
Dodajemy listki laurowe, ziele ang, pieprz w kulkach, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie pomidory przecieramy przez sito, niezbyt dokładnie.
Muszą być ich części w zupie i ostatecznie doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Makaron gotujemy al dente.
Podajemy,radzę bez śmietany- w tym przypadku psuje ona smak zupy.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 07.03.2012 10:45
Jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak