Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomodory 6 sztuk
cebula biała 1 sztuk
olej 2 łyżki
mięso mielone 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory na gorąco

Pomidory oczyścić, umyć i odciąć górną część pomidorów, delikatnie wydrążyć miąższ z środka. Wydrążone części odłożyć. Odcięte części pomidora pokroić w kostkę, cebulę również. Podsmażyć cebulę z mięsem, na koniec dokładamy odłożony miąższ z pomidorów.Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych pomidorów. Zapiekamy 10-15 minut w temperaturze 200c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 07.03.2012 10:47
Bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak