Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki wg Joanny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
papryka czerwona 2 szt
pieczark 500 gram
cebula biała 2 szt
rosołki wołowe 2 szt
oliwa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki wg Joanny

Kroki postępowania

1
Składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków .
Krok 1 - szaszłyki wg Joanny foto
2
Szynkę 1 kg kroimy na małe kawałeczki . Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosołu wołowego i zalewamy oliwa z oliwek 1 szklanka oliwy mieszamy aby się rozpuścił rosół wkładamy mięso do tej marynaty i trzymamy 1 godzinę.
Krok 2 - szaszłyki wg Joanny foto
3
Pół kilo pieczarek myjemy i kroimy w grubsze plastry 4papryke czerwoną kroimy w kawałki do nadziania oraz cebule w talarki 2 duże cebule
Krok 3 - szaszłyki wg Joanny foto
4
10 patyczków do szaszłyków .Nadziewamy patyczki mieso pieczarki papryka cebula tak na przemian .
Krok 4 - szaszłyki wg Joanny foto
5
Do natłuszczonej formy żaroodpornej wlewamy odrobinę oleju i wkładamy szaszłyki marynata która nam zostanie polewamy szaszłyki wkładamy do pieca na 180 stopni zapiekamy około 1,1/2 godziny przewracając od czasu do czasu aby nam się nie spiekło mięsko smacznego.
Krok 5 - szaszłyki wg Joanny foto
6
Gotowe szaszłyki podajemy same albo z ziemniakami .
Krok 6 - szaszłyki wg Joanny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.09.2012 08:28
smaczne
pioge7 07.03.2012 08:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak