Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeski gulasz Iwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
rosół 2 szkl
mąka 1 łyżka
czosnek
Kminek mielony Prymat
majeranek
sól
szynka mięso 1/2 kg
wołowina 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czeski gulasz Iwy

Mięso oczyścić z błon , umyć ,osuszyć . Pokroić w grubą kostkę . Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę . Usmażyć w rondlu na złoto , następnie dodać mięso , obsmażyć wszystko razem . Teraz posolić , dodać kminek i paprykę ,przyprawy grillowej podlać rosołem i dusić przez godzinę pod przykryciem .Od czasu do czasu mieszając i podlewając.
Następnie dodać wyciśnięty czosnek opróczyc mąką ,mieszać zagotować .Na koniec rozetrzec majeranek w ręce i dodać do sosu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 21.03.2012 18:53
uwielbiam gulasz :D
owocówka 07.03.2012 08:15
dobre
iwa643 07.03.2012 07:56
na smalcu wychodzi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak