Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska do schrupania

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
drożdże 25 gram
mąka tortowa 2 szklanki
mleko 125 ml
cukier 1 łyżeczka
keczup pikantny
ser ementaler 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska do schrupania

Do miski wsypujemy mąkę , robimy zagłębienie .Do szklanki wlewamy mleko ciepłe .Pokruszone drożdże wykruszamy do szklanki i dodajemy łyżeczkę cukru .Mieszamy do rozpuszczenia wlewamy do zagłębienia w mące i delikatnie mieszamy z maka i przykrywamy ściereczką na jakieś 15 minut aż zaczną pracować drożdże . Dodajemy łyżkę oleju i zagniatamy ciasto . Wałkujemy i wycinamy foremka kwadratową małe kwadraciki układamy na blaszce i smarujemy keczupem posypujemy bazylia i oregano kładziemy pokrojone pieczarki na to kładziemy suszone pomidorki pokrojone w paseczki czarne oliwki i kapary wkładamy do pieca na 15 minut po czym wyciągamy kładziemy se i do rozpuszczenia dosłownie na chwile idzie do pieca . Smaczna przekąska do pochrupania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 16.05.2013 09:10
warte wypróbowania
cukiereczek 25.06.2012 07:52
super
Anna133 12.03.2012 16:33
ciekawe :)
owocówka 07.03.2012 08:16
fajne
caralajna 07.03.2012 07:47
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak