Sposób przygotowania

Łodygi selera oderwać, umyć i odciąć końcówki - łodygi pokroić na niewielkie kawałki. Paprykę pokroić w paski.
Dwa słoiczki (lub jeden duży) napełnić kawałkami selera, ząbkami czosnku i paskami papryki. Wsypać przyprawy i zalać zimną solanką. Mocno zakręcić, potrząsnąć kilka razy słoikiem, aby przyprawy rozpłynęly się.
Odstawić na kilka dni w miejsce o temperaturze pokojowej.
Kiedy woda zmętnieje - seler jest gotowy do jedzenia.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis na selera naciowego,muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    podobny kupuję gotowy:-)
  • 0
    fruit-jelly-sweets-8857163-1
    Opublikowano

    JellyFruits

    chciałaś zabłysnąć i nie wyszło ! chyb wszystko kupujesz gotowe, bo żadnego przepisu nie dodałaś ! tylko pytanie mam, po co konto zakładałaś ? rozumiem, że nie jedno !
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Jeszcze nigdy w życiu nie spotkałam przetworów z selera naciowego - chętnie bym porównała smak z moim... zdradź, gdzie go kupujesz.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>eagle</b>... Pisałaś mi, że robisz z zakwasem, tylko nie pamiętam z jakim... Ja kiszę, jak ogórki... no prawie ;) Ja też sie nie spotkałam z przetworami z selera...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    OK, dostałam Twoją wiadomość. Ja robię od podstaw.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny pomysł na selera:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    cos innego-pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !