Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z wątróbką z drobiu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
ketchup 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
wątróbki z kurczaka 400 gram
cebula 2 szt
masło 50 gram
białe wino 1 kieliszek
mąka ile zabierze

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z wątróbką z drobiu

Umytą i osączoną wątróbkę obtoczyć w mące,popieprzyć.Połowę masła rozpuścić na patelni.Usmażyć wątróbkę na ostrym ogniu i posolić.Na innej patelni udusić umyte i pokrojone pieczarki razem z posiekaną cebulą.Do gotowych grzybów dodać usmażoną wątróbkę,ketchup,wino.Wymieszać.Podawać z pieczonymi ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.05.2013 06:43
pyszne danie
Iwusia 20.04.2013 23:03
pychotka :)
Ewelina38 03.01.2013 11:55
bardzo lubimy duszoną wątróbkę ale z pieczarkami jeszcze nie robiłam, koniecznie muszę spróbować, bo pewnie świetnie smakuje
Gosia20 04.05.2012 12:09
gdyby nie wątróbka... ale pomysł świetny
mic 09.04.2012 20:32
nowy pomysł z tymi pieczarkami
RenataZ-et 10.03.2012 21:29
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak