Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybek do zupy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 4 dkg
mleko 100 ml
tłuszcz 5 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybek do zupy

Jajka umyć, rozbić, oddzielić żółtka, rozetrzeć je z solą, dodać mąkę i mleko, utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę, wkładać jom częściami do ciasta, lekko wymieszać . Ciasto wylać na silnie rozgrzany na patelni tłuszcz, usmażyć omlet , pod koniec smażenia przykryć go pokrywką. Usmażony grzybek pokrajać w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.06.2013 13:18
Ciekawy pomysł
Seba 07.12.2012 09:50
fajny
Motorek 12.10.2012 09:49
smaczny
Wafelek2601 16.09.2012 09:19
Super
[email protected] 13.03.2012 10:49
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak