Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie,powinien być miękki ,ale jędrny.Jajka ugotować na twardo.Umyte pomidory pokroić w cząstki,podobnie ugotowane jajka.Świeży i kiszony ogórek pokroić w słupki.Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy,pietruszkę drobno pokroić.Przygotować duży półmisek lub salaterkę.Układać na przemian,w dowolnej kompozycji wszystkie składniki, tworząc warstwy.Posolić,dodać świeżo zmielony pieprz,polać majonezem/kto woli może zastąpić go jogurtem zmieszanym z musztardą/posypać groszkiem i kukurydzą,ozdobić liśćmi sałaty,zieloną pietruszką i przykryć folią spożywczą.Tak przygotowaną sałatkę wstawić na ok.2 godz.do lodówki.Podawać z dodatkiem wędlin i pieczywa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    no i ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Ależ tu ładnie,kolorowo...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kolorowa, dekoracyjna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    kolorowo i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    piękne zdjęcia- i wiele ciekawych przepisów:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    interesujący przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !