Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem . Nastepnie wbijamy po kolei jajka, ciagle miksując. Później stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną i cukrem wanilinowym. Na końcu dodajemy ocet oraz olej. Oczywiście cały czas miksując. Gotową masę wlewamy do nasmarowanej tłuszczem formy keksowej, zostawiając około 4 łyżek tejże masy. MIeszamy ją z kakao i dodajemy do białej masy w blaszce. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni ( ale polecam sprawdzać patyczkiem-jeśli jest suchy, ciasto jest już gotowe). Przygotowujemy lukier: cukier puder ucieramy z wodą i sokiem wiśniowym na gęstą masę. Upieczone ciasto pokrywamy lukrem. Ja posypałam całość kolorową posypką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    wspaniała babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    w sam raz do popołudniowej kawy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    swietnie sie prezentuje ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !