Sposób przygotowania

Marchewkę, jajka i pieczarki obieramy. Ser kroimy w kostkę, podobnie jedną z marchewek. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę, przyprawy, a także pokrojony ser i merchewkę. Mieszamy tak, ażeby powstała dość jednolita masa. Niewielkie naczynie do pieczenia (ja użyłam keksówki) smarujemy tłuszczem. Układamy na dnie warstwę mięsnej masy, następnie układamy na niej całe marchewki, pieczarki i jajka. Na to kładziemy pozostałą masę mięsną, tak by dokładnie i dość ściśle przykryła pozostałe składniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160-170 stopni około 45-60 minut. 10 minut przed końcem pieczenia można posmarować klopsa musztardą - co dodatkowo uatrakcyjni smak i sworzy fajną skorupkę na mięsie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Lubię takie klopsy. Rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    klops z niespodzianką ;) super pomysl a przy tam jak kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda niezwykle apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !