Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i utrzeć na tarce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i utrzeć na tarce z dużymi otworami, połączyć z ziemniakami. Drożdże rozmieszać z cukrem i mlekiem, dodać do masy. Wymieszać z żółtkami, mąką, płaską łyżką cukru, osolić. Zostawić do wyrośnięcia. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoto. Podawać z pikantna surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudne
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !